Kvinna som funderar

Test: Vilket yrke passar dig?

Svårt att hitta yrket som passar dina personliga egenskaper och intressen?  Börja i rätt ända – med dig själv. Gör ett test för att se vilket yrke som skulle kunna passa dig.

Har du svårt att hitta yrket som passar dina personliga egenskaper och intressen? Känner du att du översköljs av information om olika utbildningar men att det gör dig ännu mer osäker på ditt val? Gör Arbetsförmedlingens intressetest för att få förslag på vilka yrken och utbildningar som passar dig. Du svarar på frågor om intressen och fritidsaktiviteter och får ut en intresseprofil och förslag på yrken. Testet tar cirka 20 minuter.

Kalle Wretenblad, arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen Stockholm City tycker att man ska börja med sig själv och göra testet för att bena ut sina intresseområden och sätta igång en process.

– Genom att göra testet kan du få ny kunskap om närliggande yrken och på så sätt komma på de rätta frågorna för att få reda på ännu mer. Det viktiga är att använda resultatet till någonting, t ex att få koll på vilka utbildningar som skulle passa dig. Testresultatet och förslagen på yrken leder ofta till tankar som ”det där kan jag ju också utbilda mig till” och ”det har jag inte tänkt på”, berättar Kalle.

Kalle tycker att man ska känna sig motiverad och inspirerad när man gör testet och att man gärna ska vara i ett funderande, reflekterande läge.

– Det är en jättebra interaktiv yrkesvägledning som du kan spara på min sida och återkomma till senare. Det är också bolla testresultatet efteråt med någon, t ex en arbetsförmedlare, säger Kalle.

Gör Arbetsförmedlingens intressetest


Kommentarer:

 • Jas 2011-01-28 11:51
  jag vill prova
 • Layla 2011-01-28 23:36
  jag vill prova
 • Bakayoko mariam philomene 2011-02-07 18:52
  jag vill prova
 • Aziz 2011-02-11 21:15
  hur kan man prove det?
 • Diana 2011-03-11 21:45
  om du vill göra testet, tryck på länken över- "Arbetsförmedlingens intressetest" i blå text :)