Studie- och yrkesvägledare

Hej söker en del infromation angående studie- och yrkesvägledare. Här nedan ahr jag mina frågor:

1. Studie- och yrkesvägledarprogrammet studerar man i 3 år och med studierna har man praktik på flera ställen, i alla fall på Högskolan i Malmö, denna praktik gör ju att man skapar flera kontakter, men hur ser möjligheterna ut för att man blir anställd hos dem dels under sin utbildning och dels efter sin examen?

2. Hur skulle ni säga att arbetsmarknaden ser ut för en SYV, idag och i framtiden enligt eran uppfattning? Hur ser den ut för skolväsendet (grund/gymnasieskola, högskola/universitet) och för annan sektor som arbetsförmedlingen eller någon annan kommunal anställning? Är det vanligt att man får en anställning på 6 månader eller 1 år och sedan söka nytt jobb och beror detta på vilken arbetsplats man har?

3. Jag förstår att arbetsuppgifterna ser olika ut beroende på vart man jobbar, men skulle ni kunna redogöra lite kort och på ett ungefär hur de ser ut på de olika arbetsplatserna?

4. Får man överhuvudtaget någon kompetens och möjlighet med en SYV examen i Sverige att söka sig utomlands för ett jobb? Då tänker jag mig först och främst Norden, Eu länder och Europa i helhet?

5. Hur ser lönen ut för en SYV? Hur ser ingångslön ut för en ny examinerad i på de olika arbetsplatserna? Hur ser löneutvecklingen ut på de olika arbetsplatserna, efter 5 år, 10 år osv? Väldigt svårt att hitta konkreta siffror angående detta, vissa skriver en sak andra skriver en annan.

6. Jag vet att regeringen införde en ny lag under 2011 där det står att varje skola ska ha i princip tillgång till en SYV. Tror ni att detta har hjälpt SYVarna att få jobb och tror ni att detta kommer att upphöra när/om någon ny regering bildas i framtiden?

Mvh, Boris

Boris 2013-02-03 17:33

Skriv kommentar:

Taggar: studie- och yrkesvägledning, studievägledare