CAD + mikrodatorprogrammering = vilket yrke?

Hej!


Jag tycket det är kul att göra 3D-modeller, t.ex. CAD (Computer Aided Design) i program som AutoCAD och SolidWorks och liknande.


Jag har också läst kursen Mikrodatorteknik på gymnasienivå (2005) där vi fick konstruera enchipsdatorer med t.ex. dioder och tryckknappar som kunde programmeras så att olika knappar och switchar fick dioderna att lysa i en viss takt eller ordning. Vi fick göra allt från att rita kopplingsdiagram till att löda ihop komponenterna och programmera PIC:arna. Jag gillade att man fick vara med i hela processen och inte "bara rita kopplingsdiagram" eller "bara skriva själva programmet".


Vilken typ av yrke och/eller utbildning skulle kunna innefatta både att bygga/programmera kretsar och att göra CAD-modeller? Jag har läst matte A-E plus fysik B. Har jobbat i några år nu eftersom jag inte lyckats klura ut vilken utbildning jag vill gå men jag gillar att lära mig nya saker, speciellt inom teknik. Jag vill helst inte gå en utbildning där man bara fördjupar sig i mjukvaruprogrammering utan jag skulle hellre kombinera mjukvara med både hårdvara och 3D-modellering.

Anonym 2013-04-06 22:50

Skriv kommentar:

Taggar: civilingenjör