Högskola (spel) level design, ska man gå...?

Hej jag går i nian nu och har nog bestämt mig för linje, det blir Teknik(-Media och informations teknik). Jag har tre yrken som jag just nu skulle vilja jobba med i framtiden det är: Internet/Webb säkerhet, Spel programmering och Level design.
Om jag nu i slutet av gymnasiet säger:
-- hmm jag vill nog bli en Level designer.
Så vad ska jag göra? jag menar gå på högskolan i malmö på "The game assembly" (den enda level designer utbildningen i sverige), eller ska jag gå något annat programmering i högskola. för jag har hört att om man visar sitt CV och det står "Level design på The game assembly i malmö 2.5 år" så slänger de min anslkan i soporna... är det så här? jag menar borde jag inte ha en högskole utbildning i Level design om jag nu ska jobba med det?, eller ska jag ta en programmering högskole examen och göra själv studier i Level design.
Jag har hört att det är lättare att få jobb i sitt område (då level design) om man gör Mods, eller nya Maps/Levels i spel? det låter ju sannolikt, men jag vet inte...
Så ska man gå Högskole utbildning i Level design, eller gå någon slags Programmerings specialiserings utb på högskola och göra själv studier i Level design? för jag skulle ju kunna göra något med programmering i framtiden kanske?
Är förvirrad men tacksam för svar!
Mvh //Robin

Robin 2013-11-27 22:25

Skriv kommentar:

Taggar: gymnasium, speldesigner, spelprogrammerare, dataspelsutveckling