Har jag slutbetyg?

Hej Chris,
Jag har några problem som jag hoppas du kan hjælpa med.

Ett: hur får jag tag i mitt gymnasiebetyg om jag inte har det och bor i danmark? Gick ut 2003 på Danderyds gymnasium. Vet att de har någon slags betygsdatabas, kænner du till något om det?

Två: i mitt betyg har jag reducerat bort fys b, vad hænder då nær jag vill søka in på høgskola/uni?? Vad ræknas det som?? Och om jag skulle villja læsa upp tex. fys b och ma d kan jag gøra det hær i danmark och få det utræknat på svenska betyget?

Tre: i mitt betyg står också att jag gått igenom en kurs, skepparexamen, som jag hoppade av pga lærarens frånvaro, och att jag alltså fått betyg IG i denna kurs naturligtvis. Då jag valt att hoppa av den. Den var valbar. Hur kan jag få bort den ur mitt betyg nu?? Den drar væl ner på medel?!

Hoppas innerligt på några svar!! Mvh/ emma mastad
Emma mastad 2007-09-27 00:45

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-09-28
Ghej
1.Ta kontakt med Danderyds gymnasieskola. Skolor har slutebtyg/avgångsbetyg sparade.
2. Ett reducerat program ger grundläggande behörighet även i Danmark. Du måste läsa de kurser som krävs som särskild behörighet. Om du läser kurserna  så räknas de inte in i ditt betygssnitt ikvot 1.
3. Ska du söka till Danmark så är det ingen idé att läsa upp den kursen Skepparexaemn eftersom de inte räknar med upplästa betyg.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Emma mastad 2007-10-03
Hej igen!
Tack før svaren. Jag undrar nu bara om jag så kan læsa upp de andra kurserna som jag saknar och søka in hær i danmark, eller i annat land också før den delen? Eller ræknas det inte då man læst upp betyg? Jag behøver tex, ma d och fys b ju! Jag førstod inte riktigt vad du menade i svaret dær.

Mvh/ emma mastad

Skriv kommentar: