Hjälp

Hej!

Mitt namn är Jacqueline Carnot Borelius och jobbar som Ma/NO/Tk – lärare på Hedens Skola på Hönö.

Anledning till mitt mail är att jag behöver hjälp med ett ärende och jag vet faktiskt inte om jag har kommit rätt.

I min klass 7C, har jag två elever som pratar flytande engelska. De har bott utomland ett antal år och gått på engelskskola i det land de har vistas i. En av de har engelska som modersmål.

Problemet som uppstår här i skolan är att dessa två tjejer tycker att engelska lektioner är varken lärorika eller givande. De blir uttråkade av att repetera moment de redan behärskar och föräldrarna är oroliga för att de skall tappa lusten av att lära sig mer.

Vad tycker ni att vi skall göra här på skolan? Föräldrarna undrar ifall de kan tenta av högstadieengelska och gå vidare med gymnasieengelska i stället.
Skulle det finnas möjligheter för dessa elever att kunna få undervisning på Den Seglande Gymnasie Skolans lokaler, då det blir inte så tidskrävande för eleverna att ta sig dit? 

Jag har lovat föräldrar att skaffa gymnasieböcker i ämnet och fixa ett rum där de kan sitta ostörda och försöka vara lite självgående med lite coaching, då och då, från en av skolans engelsklärare. Tror ni att det skulle fungera? 

Jag är öppen för förslag. Tack för att ni har tagit dig tiden för att läsa mailet och ändå mer tack ifall ni svarar.

Med vänliga hälsningar,

Jacqueline Carnot Borelius

 

Jacqueline Borelius 2016-10-17 12:05

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-10-23

Hej Jacqueline!

AllaStudier.se är främst en söktjänst för utbildningar och anordnar inga program/kurser själva, alltså är detta väldigt svårt för mig att svara på.

Hoppas ni hittar någon lösning som passar, lycka till och ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: