Reducerat

det är så att jag började på en skola (2:an) och har 250 pts som inte kmr va med i slutbetyget pga av att skolan inte erjbuder dessa kurser i studieplanen. Saken är att först så sa de att dessa betyg kommer va med i slutbetyget och efter 2 månader sa de att de inte kmr va med så jag undrar om de kan göra så att jag får reducerat program pga detta för att jag orkar inte läsa igen 250 pts så kan de erbjuda det. Att tilläga är att jag går på en friskola. Hur funkar reducerat program? Kan jag söka till universitetet som vanligt och konkurera med de andra om en plats eller kmr jag vara i en special sökningensplats eller nåt? Om vi säger att jag har 16 i snitt med reducerat program. Kommr jag då att bli antagen före en som har 15.89 fast har läst 2500 pts? Tacksam för svar!
Veles 2007-11-01 00:51

Kommentarer:


Ingmar andersson 2007-11-03
Det där med att du inte får ta med dina betyg från förra skolan finns att läsa om här http://www.skolverket.se/sb/d/1608

Ett reducerat program är egentligen inte tänkt för den situation du nämner, se http://www.skolverket.se/sb/d/1487

Om du ändå får reducerat program så söker du till högskolan på dina betyg som alla andra, och ditt jämförelsetal jämställs fullt ut med elever som har fullständigt program. Detta gäller för dig som går i tvåan. För den som börjar ettan på gymnasiet i år gäller andra regler om reducerat program, men det berör ju inte dig.

Skriv kommentar: