egenvalda kurser på gymnasiet

Hej! Jag undrar hur det är när man har kurser från gymnasiet som man valt till själv. Som ex, engelska B som jag tror att jag valde till själv. Har hört att man får byta ut de då mot en annan kurs om man vill. Stämmer det? Eller såna kurser som är lokala (LK ), som ex en grundkurs i foto eller matlagning som jag också valt och som finns med i mitt slutbetyg. De ger mig ingen som helst hjäp mitt planerade yrkesval vilket däremot ex kemi som jag läst på KomVux gör. Får jag byta ut de då? Sen undrar jag också om man inte längre får läsa upp kurser på KomVux? Tack för hjälpen!!
Christine 2007-11-08 00:52

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-11-08
Nej, du får inte byta ut som du skriver, om du redan fått ett slutbetyg från gymnasiet. Det spelar ingen roll om det var en eget vald kurs eller inte. Du kan endast byta mot samma kurs.

Du måste kolla med din egen kommuns komvux om de tillåter dig att läsa upp betygen, men många komvux har stoppat den möjligheten. I så fall är det prövning du måste göra, det är alltid tillåtet. Se prövning en bit ner i dokumentet http://www.skolverket.se/sb/d/213

Skriv kommentar: