Meritpoäng

Hej!
Jag går första året på gymnasiets naturvetenskapliga program och ska välja inriktning för årskurs 2 och 3. Det skulle vara bättre för mig att välja individuellt program för årskurs 2 och 3 för att kunna uppnå 2,5 meritpoäng genom kurser som jag är intresserad av. Är det någon skillnad att söka in på universitet med individuellt program jämfört med naturvetenskapligt? Finns det några speciella nackdelar respektive fördelar med att välja individuellt program?
Tacksam för svar så snabbt som möjligt.

Med vänlig hälsning Anna

Anna 2008-02-20 01:12

Kommentarer:


Ingmar 2008-02-20
Förmodligen menar du specialutformat program. Och det rankas lilka vid ansökan till högskolan
http://www.skolverket.se/sb/d/1586
""Går man Natur har man mycket goda möjligheter att uppnå maximal poäng utan att göra någon specialutformning. Språket från högstadiet är dock en stötesten för många, då det ger väldigt mycket poäng att fortsätta med sitt språk. Jag råder dig att först räkna ut hur du ska kunna nå dina meritpoäng genom ditt ordinarie program. Det kan ju vara en nackdel för dig personligen att """"hatta runt"""" i olika konstellationer för att få ihop din specialutformning. Här finns reglerna för meritpoäng""
http://www.hsv.se/densvenskahogskolan/utbildning/grundniva/tilltradetillgrundniva/beslutadeforandringaritilltradesreglerna/nyatilltradesreglerensammanfattning.4.42e1e22b10fe36924fe8000618.html

Skriv kommentar: