Antagning läkare

Hej

Jag har gått naturvetenskapligt program fast har inte läst fysik B. Mitt snitt ligger på 17,6 och jag vill bli läkare. Är det mest taktiska i min situation att gå ett år på folkhögskola med nv-inriktning eller skall jag satsa på att plugga upp mina betyg och läsa till fysik B?

Har jag lika stor procentuell chans att komma in om jag har en fyra från folkhögskolan som om jag har 20.00 i gymnasiebetyg?

Tacksam för svar
Anonym 2007-01-05 00:00

Kommentarer:


Anonym 2007-01-05
Johannes, dina förslag låter kloka. Men du kan oxå göra som en bekant gjorde. gör högskoleprovet. du kan bli antagen tilll prov/intervju om du får mer än, jag tror det är 1,6 el 1,7. Visserligen höga poäng men du har ändå ganska stor chans att komma in. Det är sällan man kommer in som 18 åring, men ingenting är omöjligt! kämpa på och satsa på det du verkligen vill göra! och sist men inte minst, bli inte nerslagen av ett nej. Lycka till!
Anonym 2007-01-08
att det bara är ett par platser som tillsätts via folkhögskolekvoten. Visserligen är det säkert färre som söker den vägen än med gymnasiebetyg men ändå, chanserna är nog inte så stora.

Att läsa upp så många betyg kan också vara jobbigt, särskilt när chanserna att komma in med upptentade betyg ska minska from 2010. Bäst är att satsa på högskoleprovet tror jag! Men det är klart, alla tre alternativ är möjliga.

Skriv kommentar: