enstaka kurs på distans

Hej!
Min son Anton går ut 9:an nu i vår. Han bor för tillfället med sin pappa i Panama där han läser åk 9 på Sofia Distans. Anton är född 1993 och har därmed 1 år till godo. Han har planer på att ta ett sabbatsår och stanna i Panama med pappa. Då har han tänkt läsa in gymnasiets spanska och engelska på Värmdö distans ev. historia också. Det är ett ypperligt tillfälle att plugga språk då han bor i ett land där spanska och engelska pratas. På Värmdö distans säger rektorn att det kan vara olämpligt att läsa in engelskan i snabbare takt men vi har inte riktigt förstått varför. Vi blir inte heller riktigt kloka på spanskan i gymnasiet. Han har läst spanska i grundskolan, vilken sorts spanska ska han läsa i gymnasiet och hur läser man, är det obligatoriskt alla 3 år i gymnasiet med ett språkval?
Vitsen med att läsa in ämnen är ju att Anton ska få mera tid till karaktärsämnena när han börjar gymnasiet HT 09.
Josephine Hässler 2008-04-23 01:25

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-04-24
Hej
Jag vet inte vad rektorn men han kanske menar att din son då får luckor i schemat om redan är färdig med kursen. Om han redn läst t ex Enelska A så innebär det att han inte har någon engelska  i åk 1.
Om man läst spanska from åk 6 är det spanska steg 3 som man ska läsa på gymnasiet. Spåk är är obilgatoriskt på Samhällsprogrammet i åk 1 och 2 och Natur i åk 1(kan variera beroende på upplägg) På övriga program ingår ej språk som obligatoriskt kurs erbjuds på vissa skolor.
Häsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: