förvirrad

Hejsan! jag är 17 år och går på ett gymnasium som är hälso och friskvårdsinriktat, detta tycker jag är väldigt kul! men samtidigt är jag väldigt intresserad av språk och andra kulturer då jag har många vänner som invandrat till sverige och inspirerat mig och fått mig att tänka om. Så jag funderar på att läsa arabiska språket på Göteborgs universitet, men vet du om det är höga intagningspoäng där? och om så är fallet finns det andra vägar att läsa arabiska? jag går bara i 2an men har räknat ut att mitt snitt kommer blir ungefär 10.58 högskolepoäng. Tycker du att jag valde fel inriktning på gymnasiet? jättetacksam för svar! Mvh Denise :)
Denise 2008-06-08 01:30

Kommentarer:


Sussi 2008-06-09
Om du valde fel inriktning på gymnasiet? Beror på vad du själv tycker om det. Det viktigaste tror jag är att kunna få grundläggande högskolebehörighet och kanske kunna läsa in andra behörigheter också. Då får du chans att läsa det du är intresserad av på högskola/universitet om du inte kan göra det på gymnasiet.

Jag kollade upp lite antagningsstatistik för kurser på Göteborgs universitet för nyfikenhetens skull för några veckor sen och såg då att det var många, många kurser där alla som anmälde sig fick en plats, tror även det var på arabiska grundkurs som det var så.

Hur antagningspoängen kommer att vara när du söker är inte så lätt att räkna ut för att det beror på hur många som söker de platser som finns. Men om det är som nu så har du nog en god chans att komma in.

Studieförbund så som folkuniversitetet har kurser i arabiska.

Skriv kommentar: