Behörighet

Hej jag har en fråga angående vilka kurser som får och inte får ingå i slutbetyget i gymnasiet. Jag har just gått ut 1,an har fått IG i estetisk verksamhet och på vissa hemsidor står det att Estetisk verksamhet inte får ingå i slutbetyget men det är ju en kärnämneskurs så hur är det egentligen(eftersom man måste ha minst g i alla kärnämnensurser för att få behörighet till högskolan)? Om den nu räknas med i slutbetyget betyder ju det att jag inte har högskolebehörighet, vad jag jag då? Måste jag gå på komvux bara för att jag fick IG i den kursen eller vad behöver jag göra? Jag hoppas verkligen på svar eftersom jag nyss fick mina betyg och nu är jag jätteorolig att jag inte kommer att få behörighet!!
MVH Jennifer.
Jennifer Eriksson 2008-06-26 01:31

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-06-27
Hej
Estetisk verksamhet är en kärnämneskurs och måste ingå i slutbetyget.
För att vara behörig till högskolestudier måste du vara godkänd i 90% av kurserna. Man kan alltså ha 250 poäng IG och ändå nå upp till den grundläggande behörighet.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Sussi 2008-06-27
Du mister inte din behörighet bara för att du har IG i estetisk verksamhet. Är det med på ditt slutbetyg men är IG så räknas de in i de där poängen som man kan ha IG i men ändå ha grundläggande behörighet. Blir det IG för mer än 250 poäng så mister du behörighet, men så länge IG är inom de poängen så har du behörighet.
Jennifer 2008-06-27
Okej tack så mycket för svaren! Jag trodde att reglerna var att man måste ha G i alla kärnämneskurser för att få behörighet.

Skriv kommentar: