Vilka betyg kan jag ta bort och vilka kan jag lägga till?

Hej!

Jag undrar, när man räknar ut sitt snittbetyg och som jag, gick sam-idrott i gymnasiet.
Hur kan jag göra för att räkna ut bästa snittet.
Jag har ganska bra betyg i alla idrottsämnen och estetiska val som jag läst men dock lite mindre bra i sdom vanliga sam ämnena.
Jag har tänkt mig att söka in till sjuksköterskeprogrammet. Är inte så kräsen vilken skola...men det måste vara i sthlm, såg även en på distans (mälardalen) Men en utav mina frågor är då kan jag tex ta bort något av dom vanliga sam ämnena för att höja mitt snitt? och räknas min tidgare utbildning som florist med i snittet. ca 380 timmar Binderi MVG?? osv. (Munkeröds Floristutbildning Årsta)

Sen så undrar jag vad snittet egentligen menas med.
Är det vad den sk, sämsta hade som kom in på utbildningen?

Sjunker poängen sen vid uttagningen? för det gjorde den vad jag minns när man sökte till gymnasiet?

När jag räknar ut mitt snitt ink mina floristbetyg så får jag det till ca 14,93 vilket isf knappt räckertill  för att komma in ocm man skall gå efter tabeller.

Så vad är ditt tips, bör jag ny tenta upp ämnen för att kunna komma in eller tror du att jag har någon chans med det snittet?

Nu när KI dessutom har fråntagits rätten att uteximinera sjuksköterskor....minskar då platserna å snittet höjs??

Tacksam för alla svar jag kan få!!
Mvh Elinore
Elinore 2008-12-17 01:55

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-12-17
Hej
Du kan inte ta bort några kurser utan alla räknas med. Floristutbildningen du har gått är inte en gymnasieutbildning och kan alltså inte räknas med.
Antagningspoängen är det betyg den hade som kom in sist. Efter andra urvalet när reserverna tagits in skickas reservlistorna till högskolorna. Blir det då avhopp eller studenter som inte dyker upp tar de själva in reserver. Då kan det vara personer som har lägre poäng.
Om examensrätt dras in blir det ju förre platser i landet sammanlagt men det är inte säkert att antagningspoäng höjs för det. Det kan ju göra det på högskolor i närheten.
Det finns flera högskolor som du hade kommit på med i höstas med dina poäng, bl a Blekinge, Jönköping, Skövde etc. Antagningspoängen var där mellan 14,2-14,9.
Dina chanser ökar  om du kan tänka dig att söka dig till några av dessa orter. Annars återstår att skriva högskoleprover och/eller höja betyg.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: