fråga

Hej

Jag går 1a året på gymnasiet Nv-Nv och jag har ingen aning om hur det funkar med betyg. Hur många ämnen räknas? Jag vill senare söka till läkarprogrammet, men om jag inte får 20.0 till slut, och gör högskoleprovet och får 2.0 kan jag då lätt komma in? om inte så antar jag att jag måste gå på komvux, men är komvux till för att höja IG betygen eller går det att höja betyg på ämnen som man fått G eller VG på? om man inte kan höja G och VG vad ska jag göra då, har jag någon annan chans att fixa till det och komma in på drömutbildningen?!
Tack!
Nana 2009-03-25 02:13

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-03-26
Hej
Alla dina kurser räknas med. Om du inte når upp till de poäng som krävs(troligtvis 20,0) så kan du skriva högskoleprovet och komma in via det. Det senaste åren har man kunnat komma in på 1,8.
Om du inte når upp till det så kan du via komvux höja dina betyg. Men då hamnar du i en särskild urvalsgrupp men färre platser att konkurrera om.Genom prövning kan du höja upp til MVG.Det finns några lärosäten som använder sig av alternativa urvalsmetoder. T ex Karolinska och Umeå. Det kan var intervju och tester. Så det finns chans att komma utan toppbetyg. väldigt många söker även läkarutbilding i Danmark. Vissa år har det varit höga poäng även där men ibland lite lägre.
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com

Skriv kommentar: