Gymnasiebehörighet.

Hej. Jag gick cirka en termin på gymnasiet innan jag hoppade av pgr av sjukskrivning, och fick då endast behörighet i Svenska och Engelska A. Nu har jag gått ett år på folkhögskola-Allmän Linje i lugnare tempo, och undrar hur många år till jag behöver gå folkhögskola (nästa höst kommer jag förmodligen att gå vanlig Allmän Linje) för att få gymnasiekompetensen? Och så undrar jag hur pass viktig den faktiskt är för att gå någon lättare utbildning och få jobb inom en förhoppningsvis snar framtid?
Mvh Karin.
Anonym 2007-03-19 00:15

Kommentarer:


Anonym 2007-03-21
Vad jag vet så beror det på, ex utbildningsbakgrund, hur folkhögskolan lägger upp studierna även hur många behörigheter du vill få. Tror att det kan vara den folkhögskola där läser på/kommer läsa på som kan svara på det. Tre år kan du behöva, eller två.

För att läsa vidare, även om det kanske bara handlar om ett år, behövs oftast i alla fall grundläggande förkunskaper, som de man får från gymnasiet och motsvarande. Det sägs vara svårare för de utan den grundläggande utbildningen att få jobb, så det är nog smartast att satsa på gymnasiekompetens/motsvarande för att kunna konkurera på arbetsmarknaden.

Skriv kommentar: