hjälp

min lillebror går nu andra året på ett friskolegymnasie här i centrala Göteborg (han är 18) och han har väl först nu kommit på att han inte kommer ha någon direkt utbildning/inrikning alls efter gymnasietiden och friskola i bakgrunden ger väl egentligen inte nån direkt credd i arbetslivet senare! vad jag hört!
mitt råd till min lillebror var att uppsöka skolans SYO konsulent som kunde hjälpa han att sålla lite bland hans idéer och tankar, men nu visar det sej att de inte ens har det på skolan han går på!
jag är förtvivlad och vill inte att han ska sluta som sin syrra ( mej ) utan gå gymnasiet ut medans det är gratis! mej vetligt så har han fortfarande rätt börja om!

min fråga är väl hur man kan få tag i en vettig syokonsulent och när är sista chansen att börja om gymnasiet?

hemsk tacksam för svar!
Andy 2009-10-20 02:38

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-10-21
Hej
Det bästa är kanske att han försöker gå färdigt sin gymansieutbildning. Det är en bra grund att söka sig vidare ifrån.
Du säger att inte har någon direkt inriktning så jag antar att han går ett studieförberedande program kanske Samhällsprogrammet. Visst kan han kanske byta program eller söka ett helt nytt men då tar det längre tid för honom att bli färdig. Om han inte trivs på skolan så kan han ju byta till samma program men till en annan skola. Då får man ta kontakt med skolan och fråga om de har ledig plats. Att byta till ett annat program i åk 2 blir svårt.
Man har rätt att börja på ett nytt program fram till hösten det år man fyller 20.
Att det skulle vara sämre att söka jobb om man har gått på en friskola tror jag inte. Det viktiga är vilket program man har gått.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: