skoltrött

Har en son som går andra året på Natur/Idrott och nu har han kommit fram till att han inte förstår kemi o biologiundervisningen.(Grundläggande ämne på Natur) detta har jag förstått länge men det har inte gått att förklara för honom. Han har en dröm om att bli polis + att han satsar på en elitkarriär inom sin idrott, (han har nått landslagsnivå). Han vill absolut inte sluta i sin klass och samhälle är enligt honom inte ett alternativ.Kan man anpassa och/eller få extra undervisning på gymnasienivå? Han är otroligt motiverad när det gäller idrotten men skolarbetet är svårt och därmed så prioriterar han inte detta. Skall kanske nämna att pliktverket vill att han mönstrar och detta uppmuntrar vi föräldrar då det kanske är ett sätt att få in honom på en utbildning som inte är så ""boklig"". Hur gör vi för att få honom att inte ge upp skolan?
Dorte 2009-12-07 02:44

Kommentarer:


Mee 2009-12-08
Står inte vart ni bor, men på en del håll finns det högskolestudenter som någon eller några dagar i veckan hjälper gymnasister med läxor i naturvetenskapliga ämnen så som kemi och biologi. Kanske något att kolla upp? Ointresse kan ibland bero på dålig hjälp och denna hjälp (om det finns nära er) kanske ger honom bättre förståelse och då lite mer intresse? Högskolestudenter som är nyutbildade och på gång att t ex bli lärare har ofta bättre sätt att förklara på etc.
Chris Wigh 2009-12-09
Hej
Det finns möjligheter inom ramen för gymnasieförordningen att göra ändringar i studieplanen. Ett sätt kan vara att t ex göra ett specialutfromar program där man tar bort vissa kurser pch ersätter med andra. Det måste finnas skäl att göra ett specialutformat progam och beslut måste fattas av rektorn. Detta görs ofta i samråde med anna skolpersonal som te x lärare, kurator, skolsköterska etc. Ta kontakt med rektorn för det program som han går så går det säkert att hitta en lösning.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: