Samlat betygsdokument ändringar.

Hej. Jag har gått Samhälle/ekonomi linjen. Har inte fått något slutbetyg, har ett samlat betygsdokument. Som jag har förstått det ger det vissa fördelar eftersom då kan jag ta bort och lägga till mer än om jag hade ett slutbetyg. Min fråga till dig är då vilka kurser som är obligatoriska för programmet och vilka som går att byta ut. Kan jag exempelvis byta ut filosofi A mot en annan 50 poängskurs?

Vilka kurser har jag som kommer att ge mig meritpoäng automatiskt i mitt program? Ger exempelvis Företagsekonomi B några meritpoäng? Engelska B+C? Naturkunskap B? Nu när jag läser på komvux, vilka kurser rekommenderar du att jag ska lägga till för att få full pott på meritpoäng?

Mvh,

Edward
Edward 2009-12-10 02:45

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-12-14
Hej
De kurser som är obligatoriska på ett slutbetyg från komvux är kärnämen, Sv A+B, En A, Ms A, Sh A, Re A och Nk A. Du får inte med Estetisk verksamhet och Idrott och hälsa.
Resterande poäng är valfria och du måste lägst ha 2350 poäng.
Engelska, språk och matte är kurser som ger meritpoäng till alla utbildningar om de inte krävs för behörighet. Man kan också få meritpoäng för s k områdeskurser och vilka kurser det är beror på vilken utbildning du söker. Jag bifogar länkar där se vilka kurser som ger meritpoäng
http://www.syoguiden.com/artiklar/default2.asp?ArtID=81
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
http://www.hsv.se/download/18.2764fef51171b8fcf6f800036/HSVFS-2007_nr8-9.pdf
Hälsingar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: