hjälp!

Hej

Jag går nu mitt andra år på gymn. Natur-natur. Första året gick helt ok, men fick inte så höga betyg. Den här terminen får jag betyg i två ämnen, kosmologi och matte C.  
Jag vill plugga vidare till läkare efter gymn. men är rädd att jag inte komer ha hög merit.
Nu undrar jag vad jag kan göra om det nu händer at jag får 17.0 . Hjälper HP? eller  Kan jag direkt gå på komvux och göra prövning? Eller måste jag vänta tills jag blir 20? Isåfall kan jag försöka genom intervju på KI?

sen så undrar jag, kan man läsa hur många kurser man vill på gymn. för att samla merit?  eller kan man bara ta 300 poängen i 3an?

sist, vad kan jag göra för att ha motivationen uppe och orka med plugget? 2an har hittils varit värst, flera prov i veckan, inget sömn dålig rutin??
Varför har de lagt så många kurser i 2an?? och inte fördelat mellan de 3 åren jämnt,
Sania 2009-12-10 02:45

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-12-14
Hej
De alternativ som finns om dina betyg inte är tilräckligt höga är att skriva högskoleprovet och/eller höja dina betyg på komvux. Om du går ut med 17,0 så kommer det vara ganska många kurser som du måste höja.Om du ska söka til KI måste du skriva ett bra högskoleprov eftersom fösta gallringen sker via högskoleprovsresultat.
Hur många kurser du får lov att läsa utöver din studieplan bestämmer rektorn och man måste ansöka om utökat.
Det är svårt att hålla en hög motivation genom alla tre gymnasieår. Många känner sig skoltrötta just i åk 2. Beställ en tid hos studievägledaren så kan ni titta på alternativ till läkaryrket. Det kanske finna andra närliggande yrken som kan vara intressanta.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
Erik 2011-01-13

Hejsan! En annan sak du kan göra är ju också att överväga andra yrkesmöjligheter, för det finns otroligt många yrken som du förmodligen inte vet riktigt vad de innebär. Kolla in på enLjusFramtid.se, en riktigt bra inspirationssajt där jag fick flera nya infallsvinklar och blev intresserad av entrprenörskap. Kolla in och se om det är något du gillar!

Skriv kommentar: