Bråttom! Byta linje?

Jag går Samhälle på en friskola i Kalmar, och trivs inte där. Jag har gått en termin i ettan, just börjat på vårterminen, skulle vilja söka till NP istället, men tänk om det är lika illa där? Jag tror ju inte det men tänk om. Ångest! Kan man ha kvar sin plats på den gamla skolan ett tag? Måste jag söka senast den 1:a februari och bestämma mig innan?
Anonym 2007-01-09 00:01

Kommentarer:


Anonym 2007-01-09
Hej
Du kan söka om och gå kvar på SP. Då behöver du inte bestämma dig förrän i sommar när antagningsbeskedet kommer. Om det finns en syv på skolan så prata med henne. Hon  kanske kan hjälpa dig så du får göra ett studiebesök på NP.
Anonym 2007-01-13
Hej
Jag gick två år på natur innan jag bestämde mig för att byta till samhäll. Detta innebar att jag tvingades gå om ett år men det var det lätt värt med tanke på vilken milsvid skillnad det är mellan de betyg jag får till våren och motsvarande jag hade fått på natur (nu 19.79, då kanske.. 16.00?). Om natur känns rätt för dig - tveka inte! Det är värt det! Och som sagt, man kan gå om ett år utan att det blir katastrof. Mitt extraår var riktigt soft eftersom jag redan läst ca 60 % av de ämnen mina klasskamrater läste. Och hade jag fått VG i ett ämne jag redan läst som min klass nu läste, så hade jag chansen att läsa det igen tillsammans med dem och få MVG (gjorde så med Matematik B). Fördelarna med att gå om är alltså flera. Det jag vill ha sagt är att du inte behöver bestämma dig än. Men om du byter redan mellan ettan och tvåan lär du knappast behöva gå om. Sånt här ordnar sig alltid!

Lycka till, hur du än väljer att göra.

Skriv kommentar: