Slutbetyg med 12 IG

Jag har ett slutbetyg i teknik från gymnasiet, 2550 poäng varav 1050 poäng är IG. Jag är godkänd i alla kärnämnen, endast teknikämnen som programmering, konstruktion etc är IG.

Nu läser jag in de saknade poängen på komvux i ämnen som inte ingick i teknik programmet, b.la Biologi B, Naturkunskap B etc.

Så som jag har fattat det så bör jag ha rätt till att söka in på högskola när jag har läst in de 750 poäng som saknas i valfria ämnen på komvux vilket bör ge mig 2250 poäng totalt, vilket är kravet för högskole studier.

Nu har jag hört att detta inte alls fungerar utan man måste läsa upp de IG-ämnen som ingick i teknikprogrammet.

Kan någon klara upp detta för mig och säga vad jag måste göra för att kunna söka in på högskola? Vill verkligen inte läsa in teknikämnen då jag har tappat intresset för teknik.
Anonym 2007-03-29 00:17

Kommentarer:


Anonym 2007-03-30
VHS tillåter att du för BEHÖRIGHET kompletterar nationella kurser (ej lokala kurser) i sådan omfattning att den sammanlagda gymnasiepoängen uppgår till 90 % av ett fullständigt program, precis som du beskriver i början. I kärnämnen har du ju klarat dina poäng.

Det som sedan oroar dig gäller en regel om URVAL. Du får inte göra utbyte av de gamla kurserna mot de nya om de inte är samma. Dina IG står alltså kvar och drar ner ditt betygsvärde.

Skriv kommentar: