plz! hjälp med val! :S

Hej!

Jag har börjat o hoppat av 4 gymnasium hittills - hittar ingen bra gymnasium. Jag vil plugga natur med det största problemet för mig är MATEMATIKEN ilket gymnasium erbjuder bäst inviduell stöd för de som har det extra svårt o lära sig...

PLZZ HJÄLLPPP!!
Anonym 2007-03-30 00:17

Kommentarer:


Anonym 2007-03-31
Jag antar att du inte behöver gå i gymnasiesärskolan, annars är det ju den skolform som är till för dem som har det allra svårast. Men om det nu är den vanliga gymnasieskolan måste jag ju säga att du inte precis valt det lättaste programmet, snarare tvärtom. Kanske du borde börja med att fråga dig om Natur är det rätta valet? Speciellt om du hoppat av detta program fyra gånger! Jag föreslår att du pratar med en vägledare på skolan.

Man har som elev rätt till mycket stöd om det behövs, och om du själv i övrigt gör vad du ska.
Anonym 2007-03-31
Tack för svaret men, jag gick sam/media först sen tog jag natur o bytte därefrter till media, jag gillar media fast jag tycker att det är för slappt ovh jag lär mig inte någonting""nödvänigt"" enligt mig. Det är bara matten som sätter stopp... har funderat på privatlärare men tror att de är för dyrt...
Anonym 2007-03-31
På Natur tycker jag det är betydligt mer matte än bara ämnet Matte. Fysiken är ju till hälften matte, och även i kemin är det mycket matte.

En privatlärare kan nog inte ge dig något mer stöd än vad du har rätt till på din egen skola. Skolan kanske inte alltid ställer upp som den borde, det vet jag i och för sig inget om.  Men hur mycket hjälp utifrån du än får är det ändå du själv som till sist ska fatta och förstå matematiken. Ingen annan människa kan banka in det i ditt huvud.

Det finns något som heter Specialutformat program. Kan det vara något för dig? http://www.skolverket.se/sb/d/1489
Anonym 2007-04-01
Tack, Ingmar, för svaret!

""Schysst att du och ni andra på forumet ställer upp!

Skriv kommentar: