Begränsad poäng plan?

Hejsan.
Jag går NP - Vildmark & Äventyr i Osby, och ska så småning omd välja till NV, närmare bestämt i 2:an, går i 1:an nu.
Jag trivs jätte bra här, och en av anledningarna till att jag ska välja till NV är att man får så många poäng av det och att man kan plugga vidare.

Jag har en liten tanke om mina gymnasie år, jag ser det nästan som en tre årig kurs, där man själv får välja kursinnehållet. Och vi har många kurser som vi kan välja till och plocka bort.
Min egentlige fråga är, kan man få förmånga poäng?
Man ska ju uppnå 2500 poäng för att bli hehörig till Högskolan/Universitet, men är det dumt att ta för många kurser, eller är det bara bra?
Personligen känner jag att jag har på tok för mycket fritid, och skulle mycket väl kunna offra lite av min fritid till stuider.

""Min andra fråga är: kan man plugga paralellt på distans? Om jag ex. vill läsa ett nytt språk som min skola inte erbjuder, kan jag då fixa den tjänsten från ett annat gymnasie, genom distans eller jag är bunden till """"mitt"""" gymnasie?""

Tack på förhand.
Linus Gunnarsson 2010-01-25 02:51

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-01-26
Hej
För att få läsa utökat kräva godkännande av rektorn på skolan. Det är endast 2500 poäng som sedan räknas in i ditt meritvärde om du ska ska söka til högskolan. Kurser utöver 2500 poäng ska markeras med U och räknas alltså in med. Men även om inte kurserna räknas in i ditt meritvärde så har du ju kunskapen.
Du kan inte läsa kurser på annan skola om inte din skola erbjuder kurserna eller samarbetar med annan skola.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
Linus Gunnarsson 2010-02-01
Så med andra ord kan man inte få förmånga poäng?


Men vad menar du med att det markeras med ett U?
Om jag nu läser fler kurser än jag behöver, d.v.s att jag får ihop fler än 2500 poäng, får jag då välja ut mina bästa betyg?
Men om jag exempel ska söka till polis, då behöver man ju Historia A, och det var kanske inte mitt bästa ämne, utan jag valde bort det i min poäng plan, men står det ändå att jag läst Historia A, eller den blir värdelös?

Skriv kommentar: