Hur får jag tag i mitt slutbetyg?

Mitt ex av slutbetyget från gymnasiet verkar ha kommit bort i studentyran förra året. Nu skulle jag verkligen behöva ett nytt ex, underskrivet av min rektor givetvis, till min inskrivning hos Arbetsförmedlingen. Min gymnasieskola tycks ha något krångel med sin egen databas och sitt betygsregister och kan därför inte kopiera upp ett nytt undertecknat ex åt mig. Som jag uppfattat det är min gamla rektor inte längre kvar på skolan. De hänvisar mig till betygsdatabasen, men de verkar omöjliga att komma i kontakt med. Jag hittar inga kontaktuppgifter till dem någonstans online. Har provat att höra av mig till VHS men utan svar. Som jag förstått det är mitt betyg ett offentligt dokument och bör därför rimligen inte vara så svårt att få tag i? Hur ska jag göra? Det är lite brådskande då jag snart måste återbesöka arbetsförmedlingen för att bekräfta mina meriter med mitt betyg.
Sigrid 2010-04-26 03:05

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-04-29
Hej
Har du gått på en kommunal skola så är de skyldiga att arkivera ditt betyg. Om de inte kan ge dig ett nytt betyg så kanske du kan vända dig till stadsarkivet.
Om du har gått på en friskola så omfattas de inte av kravet på arkivering. Det kan innebära att man inte kan få ut ett nytt betyg ifall skolan slängt gamla betyg eller skolan har upphört.
Om din gamla skola är en kommunal skola så kolla till vilket arkiv de förvarar betygen i.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
Jan-Eric Carlsson 2016-06-05

Jag gick på 9tp funkaboskolan kalmar 1960

Klassförståndaren heter Ove Sörensen

Jag vill ha en kopia på mitt betyg Tack

Jan-Eric Carlsson

Sandgatan 1d

43278 Tvååker

Sandra 2016-09-27

Hej jag gick på en friskola när jag gick på gymnasiet och undrar hur jag laddar upp mina betyg till antagning.se? 

Awil Hassan 2017-01-16
 

Jag har gott ut på gymnasiet 96-97 i Skärhom gymnasiet i Stockholm. Nu är det ett tag sen och jag minns inte hur mina betyg ser ut och vad jag ev behöver läsa upp, kan man beställa sina betyg via nätet eller så? tacksam svar./Awil

   

 

Nada Israel 2017-10-04

Hej jag behöver få tag på mina gymnasiebetyg snarast möjligt hur går jag till väga? Jag tog studenten 1989 och jag gick i Katrinelundsgynasiet.

Snälla hjälp mig

 

Skriv kommentar: