Tenta betyg för läkare

Hej jag ska börja nu andra året i gymnasiet och vi koncentrationsläser i vår skola , vi har läst 8 ämnen hitills och slutbetyget blev 4 mvg och 4 vg, kan man tenta upp dessa vg:n när man gått ut 3an för att läsa läkarlinjen?
Peter 2010-06-09 03:09

Kommentarer:


Ss 2010-06-09
ja, men i fe flesta kommuner får man inte längre läsa kurser som man har redan ett betyg i, men det finns de där man får det. I värsta fall får du göra en prövning. Du pluggar alltså på egen hand och sedan gör du ett prov på komvux eller din gymnasieskola.
De 2010-06-17
Finns företag som erbjuder kurser ifall kommunen inte gör det via komvux då du redan har betyg i kurserna, nackdelen är dock att du bedöms i andrakvoten ifall du tentar upp kurserna, kan vara värt att skriva högskoleprovet och hoppas på ett bra resultat på t.ex. 1.8 för att spara in både tid och eventuellt pengar för kurserna. Alternativt att man skriver högskoleprovet och via det kallas till exempelvis pil och på så sätt kommer in på intervju eller via umeås särskilda intag där du dessutom kan få en bonus ifall du har mvg i ett antal specifika ämnen.
Amalija 2010-06-21
Hej!

Är det lättare att komma in på läkarlinjen till våren, tar de in lika många som på hösten eller är det färre? När startar Örebro medicinprogrammet?
Nils 2010-06-29
Mycket info om antagning till läkarprogrammet, och annan relaterad info, finns här:

http://läkarstudent.se/

Skriv kommentar: