behöver råd

hej :) det är så att jag aldrig vetat vad jag egentligen vill bli. Har tänkt på det mycket men har ett antal jobb som jag tycker verkar intressanta. och den senaste tiden har det slagit mig att jag kanske skulle vilja bli tandläkare. men jag ska börja 2an nu och jag har gått på samhäll-ekonomi nu detta året. så jag tänkte fråga dig om det är möjligt att bli tandläkare sen även om man går samhäll o inte natur? om man kan liksom läsa upp lite av de ämnena som man behöver till tandläkare sen..eller blir det för jobbigt så? vill liksom inte byta till natur bara för attjag tänkt på att det yrket skulle passa mig eftersom jag gillar samhälls lingen. skulle bli jätte tacksam för svar.
Hanna 2010-07-19 03:13

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-07-26
Hej
Du kan läsa ett s k naturvetenskapligt basår, antingen på komvux eller på högskolan. Då får du behörighet i de naturvetenskapliga kurserna. Om du läser kurserna på högskolan så räknas inte kurserna med i ditt meritvärde men om du läser kurserna på komvux så räknas de med och kan då ändra ditt meritvärde.
Men om du gör kompletteringar efter gymnasiet så kommer du prövas i grupp 2 där det är svårare att komma in och kräver ofta högre betyg.
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com

Skriv kommentar: