Byte av skola

Hej! jag sitter i en svår situation...jo det är såhär att jag går idag ( åskurs 1) på ekonomiprogramet men vill byta till samhälle,men på de skolor jag vill gå på kan jag ej börja på nu(de har inga platser) men jag har hittat en skola som verkar vara medelbra,men jag har bestämt mig för att jag vill börja på en av de skolorna jag vill gå på till nästa år,men frågan är vad jag ska göra fram tills bytet? sk jag gå kvarr på ekonomiprogrammet(där jag ej trivs) eller ska jag byta till de medelbra skolan och gå där ett år och sedan byta igen? Frågor jag också funderar kring är det med mina betyg,hur kommer det fungera när jag bytar skola? de kurser jag läser nu i åk 1 kommer de följa med mig till den nya skolan eller kommer jag börja om från början när jag bytar? och slutligen hur fungerar det med själva bytet,hur ska jag gå till väga? (är det "bäst" att gått samma program  jag ska byta till eller kvittar det?)Och är det vanligt att man bytar från ex. samhälle till samhälle i årskurs 2? 

Philip 2011-10-24 12:53

Kommentarer:


Chris Wigh 2011-10-28

Hej

Om du är säker på att du vill gå SA så är det bättre att byta nu och ställa dig i kö till åk 2 till den skola du önskar gå på. Du bör också söka till år 1 och söker då på samma sätt som du gjorde när du sökte förra gången. Om du får ta med kurser du läst eller läsa om dem beror på vad skolan ha för regler kring detta. På vissa skolor får man inte läsa om kurser ifall man har ett godkänt betyg. På vissa skolor får man välja själv om man vill läsa om kursen eller inte.

Ta kontakt med en studievägledare för mer hjälp vilket som är bäst att göra. Det beror på dina betyg och dina cahnser att komma in.

Hälsningar Chris , www.allastudier.se 

Skriv kommentar:

Taggar: gymnasium