Individuellt val

Hej!

Jag går i första ring på naturvetenskapsprogrammet och jag vill bli läkare. Om några få dagar ska jag ha gjort mitt val på 100 poäng individuellt val till årskurs två. Jag har frågor jag haft länge som jag verkligen behöver svar på och jag hoppas att ni kan hjälpa mig! Jag läste förstärkt engelska på högstadiet och inte moderna språk. Så de som fortsätter med sina språk i gymnasiet får meritpoäng och inte jag.

Kan jag få ihop 2,5 meritpoäng trots det? Och vilka kurser behöver jag välja att läsa för det? Behöver jag läsa utökat?

För Engelska 7 kan man få 1 meritpoäng och jag tror att man kan få 0,5 meritpoäng för Matematik 5. Det kan jag läsa i åk tre med individuellt val och programfördjupning. 

Väldigt tacksam för svar! Tack på förhand! Med vänliga hälsningar Victoria

Victoria 2012-02-01 18:08

Kommentarer:


Mohaned 2012-02-02

Hej!

Det är så att du får 1 meritpoäng för engelska 7 och 1.0 för matematik 5 (om dem andra är en särskild behörighet, vilket är i ditt fall eftersom du har områdesbehörighet 13 (läkare,tandläkare et.c))

Men däremot kan du får 0.5 för matematik specialisering (om du inte redan har samlat 1,5 meritpoäng från matten)

Det är nog de enda sättet för dem nya reglerna att nå upp till 2.5 i merit. 1,5 från matematiken och 1,0 från engelska 7 (om man inte läser språk)

Hoppas att detta hjälpte dig.

(men det jag också undrar är att är det inte bättre och läsa det som utökat kurs och ta något enkelt på individuellt val och få ett A ? de var de nog jag undra i mitt tråd, får se vad Chris har att säga om detta)

Skriv kommentar:

Taggar: gymnasium