högskoleingenjör

Hej, Alex här xD
jag funderar på att bli högskoleingenjör precis som många andra,
:P
men problemet är att; för att bli HÖGSKOLEingenör inom BYGG/byggkonstruktör, så vet jag inte vilken inriktning jag ska välja samt vilka programfördjupningar..?? (Samhällsbyggande och miljö, Teknikvetenskap elr produktionsteknik, och husbyggnadsprocess, mät och styrteknik och produktionskunskap??)
jag undrar också om du vet på ett ungefär om hur mycket det kommer ''kosta'' mig att gå Högskole utbildningen i stockholm??
har läst massa forum o.s.v. där många skriver att man slösat ca 270'000kr och uppåt under dom här 3 åren???
Boende kostar förstår jag vell, men så mycket?? elr är det annan som ingår i denna ''budget''??
Tacksam för svar!! :)
Jag bor i Järfälla kommun(stockholm) och undar om du också kan hitta något gymnasium som ligger nära men fortf. har inriktningarna o.s.v. ??
Många frågor, men vill ju veta så mycket som möjligt.. ;)

Alexandre S. 2012-07-19 20:17

Kommentarer:


Chris Wigh 2012-07-23

Hej

När det gäller inriktning så tycker jag du ska ta kontakt med en studievägledare på institutionen och reda ut vad som skiljer de olika inriktningarna. Det är viktigt att tänka på vilken typ av arbete  inriktningarna leder till och vad du är mest intresserad av. Det är kan också vara bra att kolla in hur arbetsmarknaden ser ut och var behoven är störst.
Det är väldigt svårt att upskatta vad utbildningen kommmer att kosta. Själv utbildningen är ju kostnadsfri förutom kurslitteraturen. Där kan man själv välja att t e x låna böcker eller ev dela med sina kursare ifall man vill få ner kostnaderna. Förutom kurslitteraturne tilkommer inga större kostnader utan det som sedan skuljer är hur man bor och vilken levnadsstandad man önskar.Många klarar sig alldeles utmärkt på sitt studielån och många jobbar också extra.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar:

Taggar: högskoleingenjör