Hur kan man göra för att få 20.0 i gymnasiebetyg?

Kan man få ett nytt slutbetyg ifrån komvux om man redan har ett från gymnasiet. Genom att räkna med de betygen man har i kärnämneskurserna (600p) och sedan kombinera ihop egna kurser på komvux (1750p)? Eller kan man genom att läsa kurser efter gymnasiet så man får ett samlat betygsdokument och sedan välja bort några betyg ifrån gymnasiet?

Kan man i alla kummuner läsa upp ett VG genom att gå om kursen eller är det upp till kommunen? Jag har nämligen hört att man bara kan läsa upp Ig och G på komvux men på sidan står det att man även kan läsa upp ett VG via utbyteskompletering.

Har ni något annart förslag för att få 20.0 förutom prövning får ni gärna svara. / Pontus
Pontus Lithen 2007-07-20 00:30

Kommentarer:


Nathalie 2007-07-23
Jag har exakt samma problem som du har. Jag tror inte att det går att byta ut kurser från sitt slutbetyg. det finns något som heter tilläggskomplettering, men det innebär bara att man kan lägga till kurser. Har man ett vg så är det bara att plugga upp, eller göra högskoleprovet..
Chris 2007-08-06
Hej
Du kan inte få ut et nytt slutbetyg från komvux ifall du har ett slutbetyg från gymnsiet. Enda sättet att höja sin betyg är at göra prövningar på komvux. Det kan finnas någon enstaka kommun som tar in elever som vill höja sina betyg med i de allra flesta kommuner så tillåter man endast uppläsning av betyg via prövning.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: