reduserad kurs, slutbetyg?

Jag har pga stress och rädsla för att bli utbränd hoppat av, alltså reduserat, Kemi A som är ett av kärnämnena i min specialuvecklade linje. Jag har alltså 100 poäng mindre när jag går ut om 1 år.
min fråga är, får jag ändå ett slutbetyg?
eller är det ett ofullständigt betyg?
jag planerar att läsa upp dessa 100poäng på komvux och undrar hur det fungerar.
nu när det är ny regering så krånglar dom ju till allt med utbildningarna så jag fattar ingenting.
kommer jag någonsin kunna plugga på högskola, det verkar som att det kommer bli massa krångel :S

måste säga också att studievägledaren på min skola är värdelös och kan ingenting. hon har började i höstas och visste inte ens att det gick att redusera en kurs..
Anonym 2007-01-13 00:02

Kommentarer:


Anonym 2007-01-13
Inget slutbetyg om inte alla kärn- och karaktärsämnen är med i betyget  inte. Det du får kallas ""Samlat betygsdokument"".
Anonym 2007-01-13
vet du nåt om hur det funkar med komvux och komplementeringen?
Anonym 2007-01-14
Du kan faktiskt reducera 10 % av den totala poängen, även kärnämnen och karraktärsämnen, och ändå ha ett godkänt betyg, som du kan söka vidare på till högskolan. Det Anna svarade dig är alltså inte korrekt.
http://www.skolverket.se/sb/d/1487#listAnchor7019

Det du beskriver ger dig behörighet till högskolan enligt de regler som gäller nu OM DU FÅR ETT REDUCERAT PROGRAM.  Dock kan du naturligtvis inte söka utbildningar där Kemi krävs som särskild behörighet. Det har funnits skrivningar om att reducerat program inte ska ge behörighet framöver. Detta var starkt kopplat till GY07, gymnasiereformen som nya regeringen slopade.  Vad som händer i den frågan får vi nog reda på under våren.
Anonym 2007-01-14
Jag är ledsen att mitt svar var missvisande, vår studievägledare (verkar finnas gott om dåliga sådana) har tydligen fått det här om bakfoten. Jag reducerade själv Kemi A då jag gick natur (bytte senare program) och fick beskedet att jag aldrig skulle få fullständigt betyg, d v s slutbetyg.
Men, nu finns det alltså hopp :)
Anonym 2007-01-14
okej, tack ingmar för svaret.

jag ska ringa komvux i min stad och höra lite med dom också.

Skriv kommentar: