Byta linje , andra året?

Hej.

Jag har nu studerat ett år på Naturvetenskapliga linjen och känner att det inte alls är rätt för mig , jag är varken matte eller fysik männsika.

Nu undrar jag , är det möjligt att göra ett byte till en annan linje (i detta fall Samhälle) när man redan har studerat ett år?

Kommer jag få börja om på År.1 igen?

MVH Max
Max 2007-08-06 00:32

Kommentarer:


Chris 2007-08-06
Hej
Vissa skolor säger nej till at börja i åk på Sp efter ett år på NV och vissa skolor säger ja men då brukar man få komplettera en del. Man får gå igenom studieplanerna och titta på om det är rimligt att läsa in de kurser man saknar. Det kan ibland vara upp till 400 poäng.
Hälsningar
Chris, www.syoguiden.com
Max 2007-08-06
Okej tack för svaret , jag hoppas att jag får byta , ska ha ett möte sista augusti med syon så vi får väll se ifall hon säger ifall det går eller inte.

Max
Snurf 2007-08-07
Jämför studie- och timplaner på samhällsprogram på olika tänkbara skolor och välj den skolan där studieplanen matchar mest med den du haft på natur det första året. Det torde därefter inte vara några större problem att byta. Själv bytte jag efter två hela år (från natur till samhäll), DÅ fick jag gå om ett år, vilket gör det till samma sak som att byta efter ett år, och detta gick galant (jag fick läsa in två ämnen, vilket inte var något större problem). Lycka till!

Skriv kommentar: