Naturkunskap B Biologi A

Jag fick höra att NkB och Biologi A i stort sett var samma kurs och gav exakt samma berhörighet men tydligen så stämmer inte detta.

När jag kollar upp olika utbildningar står det att dom oftast kräver NkB eller BioA,FyA,KeA menas det då att man behöver alla 3 av dem eller räcker det men en av dem för att ersätta NkB?
Anonym 2007-01-14 00:02

Kommentarer:


Anonym 2007-01-14
Hej!

För att ersätta NkB så måste du läsa Bio A, Fy A och Ke A, alltså alla tre!
Om du ska gå en utbildning som kräver denna behörighet så är det alltså enklast att bara läsa Nk B.
Observera dock att Nk B ej motsvarar A-kurserna om du sedan vill läsa Bio B, Fy B eller Ke B utan då måste du alltså ha läst A-kurserna!

/ Jo
Anonym 2007-01-14
Hej,, jag har läst kemiA och B ,fysikA och B,biologiA och B och även natur B, men jag tänker ta bort biologi A för att har bara VG i den. min fråga är kan jag ta bort biologi A om jag har biologi B och natur B, bli jag behörig till tandläkare utbildning.(jag har även alla kärnämne som krävs).
Anonym 2007-01-14
Om du går på gymnasiets Natur kan du inte ta bort Biologi A i ditt slutbetyg då det ingår i din utbildning. Går du annat program, t ex Teknikprogrammet, går det att göra så om du fortfarande har sammanlagt minst 2500 poäng.
När en utbildning kräver en B-kurs behöver du endast visa betyg i den kursen, inte i A-kursen. A är ju oftast en förutsättning för att klara B, men den behöver inte visas upp vid antagning.
Anonym 2007-01-25
Jag har läst Nk B och som jag ser det så är det utdrag ur Ke A+B samt Bi A+B om ingår i kursen. En fysik-del fanns också med i boken men detta gick vi aldrig igenom.

Skriv kommentar: