Omvandling av gymnasiepoäng?

Hej!
Jag undrar lite kring omvandling utav gymnasiepoäng från 1999 till nuvarande system, hur får jag enklast fram hur många poäng jag har?
Jag undrar även exakt hur många poäng jag behöver för att det ska räknas som ett slutbetyg.

Tack på förhand!
Petey 2007-08-08 00:32

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-08-08
Om du har ett slutbetyg med de gamla poängen (30, 40, 80, 110 och liknande) omvandlas inga poäng.

""Om du däremot har enstaka gamla kurser som du vill föra samman med nya kurser till en slutbetyg blir det knepigare. En första regel är att de gamla kurserna inte får vara mer än åtta år för att """"räknas"""".""

När du frågar hur många poäng du behöver för att det ska räknas som slutbetyg från Komvux så är det 2350 om du har enbart nya kurser. Blandar du med gamla så är siffran 2301, men då räknas de gamla kurserna om enligt ett system som inte går att beskriva här.

Det finns också vissa kurser som inte får vara med och vissa som måste vara med.

Eller menar du något helt annat - att du vill räkna ut ditt jämförelsetal (den siffra som är mellan 0 och 20)?

Du får specificera din fråga! Men troligen måste man se alla dina papper för att kunna ge dig ett riktigt svar.
Shanga 2015-03-12

Hej!

Jag håller på att söka till komvux åt en vän som tog studenten 2001 och har alltså det gamla betygssystemet i sina betyg. Jag tog studenten senare med 50-100 p-systemet så jag vet inte riktigt hur det där funkar.

Min vän vill få fullständiga gymnasiebetyg för att kunna söka till en högre utbildning i framtiden, så därmed kommer det nya betygssystemet slås ihop med de gamla från gymnasietiden.

Hur ska man tänka vad gäller poängen när man ska söka komvuxkurser? Min vän har 1930 p av 2150. (Och om man läst utökat program men inte uppnåt det, måste man läsa ut de poängen med eller räcker det med grundläggande betyg, alltså 2150 i detta fall?)

Mvh Shanga

Skriv kommentar: