Gymnasievalet - Beslutångest

Hej! Jag är en tjej som är extremt nervös inför gymnasievalet. Har kollat runt på olika linjer och även flera gymnasier, och planerar att gå på flera öppna hus i vinter. Men det jobbiga för mig är inte att välja vilket gymnasium som jag vill börja på, utan att välja vilken linje som jag skulle vilja gå. Jag har runt 260 i meritvärde och går i en Engelsk skola i Stockholm. Har länge funderat över Humanistiska linjen med inriktning Kultur, eftersom att jag brinner för historia och filosofi. Nackdelen med detta är att jag verkligen avskyr språk i skolan, det är svårt för mig att presetera bra i språk och språk gör mig lätt uttråkad. Just nu funderar jag över samhäll -> beteende då jag är intresserad av hur människor agerar och beter sig i olika situationer. 

Jag gillar inte Science (NO?) ämnen och matte, och vill därför inte gå natur.

Det som får mig att tveka är att jag flera gånger hört att samhäll är en ''slapparlinje'' vilket inte funkar för mig eftersom att jag är van vid mycket disiplin osv i min nuvarande skola! Så jag undrar ÄVEN, stämmer detta?

Borde även tillägga att jag kollat runt på flera tiotals sidor om gymnasielinjer, så det funkar inte för mig, finner inte det som passar mig!

Och vad tycker du/ni att jag ska göra? Vilken linje tror du/ni passar mig bäst? :)

 

Vill helst ha ett direkt svar!

Julie 2015-10-23 17:53

Kommentarer:


Chris Wigh 2015-10-26

Hej
Om du inte gillar språk ska du kanske inte välja Humanistiskt program.Om du intresserad av ämnen som inte förekommer på t e x Samhällsprogrammet kan du välja en skola som erbjuder dessa kurser som valbara.
Man ska inte lyssna på vad andra säger om ett program eller skola. Det är bra att gå på många öppna hus och bilda sig en egen uppfattning.Jag tycker du ska boka en tid med studie- och yrkesvägledaren ifall ni har någon på skolan.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: