krav för omvårdnad program

hej,

jag är intresserad av att studera omvårdnad program med inriktning funktionnedsättning. jag har universitet betyg från mitt hemland och har läst svenska 2 samt engelska 6.

jag pratade med SYV i min kommun och vill ansök omvårdnad program. men jag fick svar att omvårdnad program är bara till någon som har ingen gymnasiet utbildning. och jag som har universitet betyg kommer inte bli prioritet.

är det sant? jag vill vända mig till annat yrke och jag börja tycker om att jobba inom funktionnedsättning efter fick sommarjob i en funktionhinderverksamhet i somras. men varför är det så att jag är inte prioriterat att läsa omvårdnad program? får man inte vända sin kariär i sverige?

 

tack för svar

Sri 2015-12-09 09:53

Kommentarer:


Chris Wigh 2015-12-11

Hej
Omvårdnadsprogrammet ges inom vuxenutbildningen och säger de nej så kan du tyvärr inte läsa programmet. Kommuner har begränsat med pengar till vuxenutbildninge och då måste man prioritera de som saknar gymnasieutbildning
Hälsningar Chris

Smithd423 2016-06-12

Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day! gaaddakddcbdeggg

Skriv kommentar: