Hälsa/Friskvård

Jag var tvungen att sluta efter andra året av gymnasiet pga. sjukdom. Jag hann läsa klart A-kurserna i SV/ENG/MA. Samt en del andra ämen tex kemi/ekonomi/IT m.m. Till februari VT 08 (då jag fyller 20) hade jag tänkt söka till komvux och studera det jag ""behöver"". Jag skulle vilja arbeta inom kost eller hälsa. Tex hälsocoach el. liknande. Finns det några sådana möjligheter för mig? Vad ska jag göra efter komvux? Tips?
Tack på förhand!
MVH Hanna
Hanna 2007-08-26 00:38

Kommentarer:


Bernt Ortner, SYV 2007-08-27
Det dräller av utbildningar inom t. ex. friskvård både inom Ky och på högskola/universitet.
Ett annat alternativ är annars en dietistutbildning
Om du vill arbeta mera strategist med hälso- och friskvårdsfrågor så kan en Hälsovetarutbildning vara bra.Annars har utbildningarna lite olika namn, Hälsoutvecklare, Hälsopedagog, spaterapeut etc. De kan skilja sig något åt, vissa har mera pedagogisk inriktning, vissa lägger tyngdpun kt på vissa saker t. ex. kost. vi har även friskvårdsutbildning på folkhögskolor.
Tillägas bör att även andra kategorier kan syssla med hälsofrågor t. ex. kostekonomer och sjukgymnaster, idrottsvetare mfl.
Här finns det en uppsjö av utbildningar. Det är emellertid tufft att få jobb, ofta krävs nog att man startar eget.

Du bör kolla behörigheten. Vissa av utbildningarna kan kräva särskild behörighet i t. ex. ma och NK

Sammanfattningsvis: det finns massor med utbildningsvägar, som kann leda fram till det du önskar. Det gäller bara att välja rätt.

återkom gärna med lite närmare precisering.
Maria 2008-08-30
Hej! Jag är tjej som går sista året på samhällsvetenskapliga linjen. Jag har funderat på att utbilda mig till dietist och skulle gärna vilja veta vad intagningspoängen ungefär ligger på
tack på förhand!

Skriv kommentar: