Inläsning gymnasiestudeier

Hej, har en vuxen son hemma som har adhd. Han hoppade av gymnasiet för några år sedan. Om han skulle vilja läsa gymnsieämnen och inte i den takt som kanske avses med komvux. Finns det möjligheter att lägga upp studierna som man själv önskar? Han är eventuellt berättigad till ersättning från försäkringskassan till o med 29 år. Han har det väldigt jobbigt med sej själv och koncentrationen. Har idag 650 gymnasiepoäng.

Carina Roos 2016-01-28 14:43

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-01-29

Hej
Många vuxenutbildningar erbjuder distansutbildning och då kan man ofta i sin egen takt men måste han läsa på plats kan det vara svårare eftersom då är upplägget mer som en vanlig klassundervisning. Det bästa alternativet är nog en folkhögskola. Det finns folkhögskolor som är särskilt inriktade på personer med speciella behov
Hälsningar Chris

Dag 2016-09-19

Hej.

Är 20 år, ofullständiga gymnasiebetyg, adhd depression, mm. 

Av privata anledningar tillsammans med ovanstående gick jag in i väggen mer eller mindre.
Nu vill jag verkligen ta tag i saker, ansökte gmu med avslag dagen efter.

Men känner inte mig själv tillräckligt bra i nuläget angående vad jag klarar av teoretiskt då jag blir lätt stressad av deadlines med teoretiska saker jag inte förstår, de liksom låser sig.

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva situationen bättre, men har tagit tag i mitt liv men kommer ingenstans i vuxenlivet och är väldigt motiverad att lösa det. Kan jag få n¨gra råd?

Mvh Dag

Skriv kommentar: