Skoltrött..

Hej!

Jag är tyvärr väldigt skoltrött och ska nu välja gymnasium. Det jag nog egentligen är trött på är den här ständiga cirkeln, att vakna tidigt, gå till skolan, göra mina uppgifter, gå hem. Jag har funderat på att läsa distans men är rädd att jag inte kommer ta ansvar och/eller känna mig lite isolerad. Trots att det verkar galet skönt att bara få uppgifter, lägga upp sitt eget schema och inte behöva sitta i ett klassrum 5h/dag så är det inte så lätt. Har en liten fråga där också. Om jag nu skulle läsa distans på korrespondensgymnasiet (som jag fattat är det det enda distansgymn) hur blir det då med studenten?

Om distans inte blir ett alternativ vill jag åtminstone gå på ett gymnasium som har lite annorlunda skoldagar, att man går för-/eftermiddagar eller lite varierade tider. Just för att slippa cirkeln som jag fått leva efter i 9 år, det är det som gör mig trött och omotiverad främst. 

Bra att veta kanske är att jag vill gå Beteendevetenskap.

 

Mvh, Amanda.

Amanda 2016-02-08 20:36

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-02-09

Hej
Det finns ett distansgymnasieum men din hemkommun måste bevilja att du går där och då brukar det krävas särskilda skäl.
Jag tror det finns friskolor som har undervisning halvdagar där man själv väljer om man vill för- eller eftermiddag. Prata igenom valet med din studie- och yrkesvägledare
Hälsninar chris

Skriv kommentar: