Är det svårt?

Jag har nu valt Naturvetenskaps programmet och har D i Matte. Jag har alltid dragits till no ämnena men har inte tyckt om lika mycket matte, jag är nu tveksam om hur svårt matten kommer att bli så därför frågar jag, är det svårt? Är det mer matte på NV programmet och om man inte förstår kan man få hjälp? Tror du att ag borde byta eller tror du att jag kan klara detta? Är det svårt att förstå och om det är det får man hjälp då? Förlåt att jag har så många frågor och att det blir ganska svårt att svara på detta för att du vet inte riktigt vem jag är osv men om du skulle kunna dra ett ex på en elev som har klarat av NV programmet fast än hen inte har tyckt om matte lika mycket så skulle jag verkligen uppskatta det. Bara att jag kan få bekäftelse av någon som du skulle betyda världen för mig och du skulle faktist svara på min största fråga och det är om ag kan klara det.

Mvh, Imane Abdi. Gävle

Imane Abdi 2016-03-16 09:46

Kommentarer:


Nina 2016-03-16

Jag tror absolut att du kan klara det! Det var många i min klass som ogillade matte och hade svårt för det i sin tidigare skola, men när du får nya vänner i klassen kommer ni ofta att plugga tilsammans och då kan du få hjälp av dem. Många gymnasieskolor har också extralektioner några gånger varje månad i naturämnena och matte så om du vill fråga en lärare så kan du gå på dessa. Jag läste NV på gymnasiet och som jag förstod det så var inte vår matte svårare, skilnaden vara bara att vi läste på dubbel hastighet och lärde oss lite fler detaljer och tillämpningar.

Det viktiga för dig är att våga fråga! Det fanns vissa i min klass som inte försod men inte heller frågade, de klarade sina mattekurser tillslut men det blev kempigt eftersom de satt tysta istället för att be om hjälp.

Skriv kommentar: