Estetisk verksamhet

Hej!
Jag har en fråga gällande estetisk verksamhet. Nu är det så här att jag går tredje året på natur och skulle behöva läsa upp estetisk verksamhet, samt några andra kurser när jag gått ut gymnasiet. Jag ska kanske även läsa några nya kurser på vanligt sätt på komvux om det går.

Då läser jag på skolverkets hemsida att estetisk verksamhet inte får ingå i komvux-slutbetyg undrar jag om denna kurs som jag har läst på gymnasiet tas bort då från slutbetyget när jag läst klart på komvux??

Samtidigt läser jag att man inte kan få ett slutbetyg från komvux om man redan har ett från gymnasiet.. Är förvirrad..

Om jag läser upp några kurser samt ev. läser några nya kurser om det går på komvux, finns estetisk verksamhet med sedan i slutbetyget som räknas som snitt till högskola/universitet eller inte??

Tacksam för svar,
Robin
Robin 2007-09-09 00:41

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-09-09
Om du (som de flesta) får ett slutbetyg från gymnasiet får du inget nytt slutbetyg från Komvux. Det är bara dom som fått s.k. samlat betygsdokument från gymnasiet (eller aldrig gått på gymnasiet) som kan få slutbetyg från komvux.

Alla kurser som finns i ditt slutbetyg från gymnasiet har du sedan med dig genom livet (alltså även ESV).

Du kan påverka slutbetyget genom att läsa kurser på komvux, som då ges på ett s.k. samlat betygsdokument. Läser du samma kurs på komvux som du tidigare läst på gymnasiet, och betyget är högre, höjs det när du räknar ut snittet (men inte så att dokumentet Slutbetyg ändras).

ESV försvinner alltså inte. Däremot kan du läsa kursen (eller oftare göra prövning) och om du får högre betyg än förra gången påverkas ditt snitt. Eftersom kursen ESV oftast inte ges på komvux måste man ofta göra prövningen på gymnasiet.
Robin 2007-09-09
ok, tack för svaret.. Då vet jag

Skriv kommentar: