Snälla hjälp!

Hej,  jag är en tjej som ska börja i nian efter sommaren. Jag har lite frågor om gymnasieval,  linjer/inriktningar, jobb osv.

Först lite om mig själv.  Jag gillar att träna och vara så hälsosam så  möjligt när det gäller mat. Träning och att äta helsosamt är viktigt för mig.  Jag är snäll och väldigt mogen för min ålder. Många säger att jag är kreativ och borde jobba med att skapa och hitta på egna ideer. Själv vill jag när jag blir äldre insperera folk och vara en förebild när det gäller träning och hälsa. Jag vill insperera folk till att ändra livsstil så att de kan leva ett så friskt och helsosamt liv så möjligt. Det är viktigt för mig att jag har ett jobb som jag trivs med och tycker är kul, samt att jag har en hög utbildning och vill gärna att det ska vara bra betalt.  Jag är bättre i samhälls ämnena och är inte speciellt intreserad av fysik.  Jag har ganska höga betyg.  

Vilken linje skulle kunna passa mig och inriktning? Vilken utbildning?  har du förslag på skola,  isåfall vilken?  Helst i skåne,  men går bra på andra ställen också,  vill gå på den  bästa skolan. Vad skulle jag kunna jobba som?  Vilket jobb skulle passa mig? 

Tack i förhand. 

Jasmin 2016-06-08 20:22

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-06-10

Hej
Eftersom du inte vet vilket yrke du komemr välja i framtiden så är väl det bästa att välja ett brett program som ger bra behörighet som t ex SA. Om sedan har et specailinresse som t ex hälsa så kan du ju se vad olika skolor erbjuder när det gäller inviduellt val eller inriktningar. gymnasieskolor i Skåne hittar du på www.skanegy.se
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: