Vill byta gymnasieprogram från Häst

Hej!

Jag har nu gått mitt första år på gymnasiet med inriktning häst. Jag känner nu att jag inte har samma intresse för hästar längre och skulle vilja byta linje men samtidigt gå ett yrkesprogram så jag kan få jobb direkt efter gymnasiet.

Jag är glad och samarbetsvillig och gillar att lära mig nya saker. Jag gillar djur och har med tiden blivit mer intresserad utav fordon/maskiner. Jag har dock ingen kunskap av det men i början utav ettan hade vi traktorkörning vilket jag tyckte var väldigt kul och intressant.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för om jag går kvar på häst känns det som jag går en linje som jag inte vill gå på.. Känns som det är större chans att få jobb om man går något med maskin/transport/fordon , dock känns det fel om jag inte  har någon kunskap utav det men samtidigt vill ha det och tycker att det är kul och intressant. 

Skulle behöva ett svar av en kunnig person inom detta och jag skulle bli väldigt glad.

mvh

Anonym 2016-08-07 14:21

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-16

Hej!

 

Mitt bästa tips är att du pratar med studie-och yrkesvägledningen vid din gymnasieskola så att ni i lugn och ro kan se över vilka alternativ som finns och vad du skulle tycka vara kul.

Lycka till och ha en fortsatt fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: