Vilken gymnasielinje och inriktning passar mig?

I mitt framtida yrke skulle jag vilja vara med och starkt påverka produkteer både och estetiskt och pratiskt. Alltså vill jag ha ganska hög status så man får påverka hur produkten kommer se ut. Jag brinner för Matte, fysik, språk och samhällskunskap, men jag är även väldigt estetiskt lagd och tänker ofta å utsidan. Jag är van vid datorer och älskar att argumentera och diskutera. Jag har kollat runtlite och det verkar som teknikprogrammet- design och produktutveckling passat mig, men jag vill gärna veta om jag har rätt eller om jag tänker helt fel. JAg är väldigt begåvad och behöver inte anstränga mig mycket för att få höga betyg. Så jag skulle vilja läsa så svåra kurser som möjligt i språk och matte iallafall. Går det inom design och produktutveckling?

Linnéa 2016-08-25 19:46

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-28

Hej Linnéa!

När du beskrev vad som intresserar dig och vad du skulle vilja jobba med skulle jag också tipsa om Teknikprogrammet- design och produktutveckling.

Här finns ett gymnasietest som kanske kan hjälpa dig i ditt beslut: http://www.gymnasium.se/gymnasieval

Eftersom Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande examen finns många valmöjligheter när det gäller att plugga vidare. Du kan läsa lite mer här: http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.277/teknikprogrammet-1.1137

Lycka till och ha en fortsatt fin helg!

 

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: