behörighet/räkna ut poäng ect

Hej jag hoppade av gymnasiet och vill nu läsa upp mina betyg via hermods. Vilka kurser ska man ha gått och hur många poäng ect ska man ha för att ha behörighet till högskola eller universitet?
Jag har nu MVG i bild&form, MVG i engelska A, VG i historia A, VG i kulturhistoria, G i matte A och G i estetisk verk.
Hur vet jag hur många poäng jag har och hur många poäng varje kurs var värd?

Jag undrar också... jag minns det som att jag gick ut svenska A och det gick bra men det står tydligen inget i skolans data. Ifall det kan bero på att jag missade nån enstaka grej bara måste jag ändå gå om hela kursen?
Amanda 2007-09-24 00:44

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-09-25
Hej
Jag vet inte om Hermods kan skriv skriva ut ett slutbetyg. Annars måste du vända dig till komvux. För att få ett slutbetyg från komvux ska du ha minst 2350 poäng. Av de poängen är 600 poäng kärnämneskurser som måste ingå. Dessa kurser är:
Sv A+B
En A
Ma A
Re A
Sh A
Nk A
Resten av poängen, 1750, väljer du själv. Du kan plocka in alla kurser från gymnasiet förutom Estetisk verksamhet och Idrott och Hälsa A.
Men kolla upp om Hermods kan skriva ut slutbetyg eller om komvux kan göra det eftr du har läst på Hermods. Vad det gäller Sv A så får du nog räkna med att läsa om hela kursen. Om du har ett omdöme på det du har gjort så kan du kanske få tillgodoräkna dig det men detär svårt om du ska läsa på distans.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: