Fristående distanskurser till kandidatutbildning?

Hej. Jag läser ekonomie kandidat första året, jag är gravid och kommer behöva ta uppehåll. Dock vill jag inte ta det klassiska helåret ledigt utan vill börja om igen till hösten med samma klass. Dvs bara missa vårterminen 2017, den består av 4 kurser där man läser 2 parallellt hela tiden.

Min tanke är, om det går lösa på nåt vis, att läsa in de första två kurserna jag missar, i åk 3 på våren, när resten av min klass skriver c-uppsatsen. Efter det läsa samma som dem terminen ut. Sedan hade jag hoppats kunna läsa de andra två kurserna jag missat efter det, för att sen avsluta med c-uppsatsen året efter. 

Jag måste isf hitta motsvarande kurser som de jag missat, på distans, att läsa antingen hösten 2019 eller sommartid nu innan dess.

Går det ens göra så här? Måste jag läsa exakt samma kurser för att få examen? Hur hittar jag godkända kurser som är liknande eller går ersätta med? De kurser jag missar heter Nationalekonomi A, tillämpad makroteori 7.5hp  och Modeller för intern styrning 7.5 hp. 

 

Sara 2016-09-19 22:14

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-09-20

Hej Sara!

Först och främst, grattis!

Förstår dock att det krånglar till studierna lite för dig.

Detta är väldigt svårt för mig att svara på, mitt tips är att du tar kontakt med studievägledningen där du läser din ekonomie kandidat så kan de hjälpa dig med en studieplanering och se vilka kurser som du behöver för din examen.

Lycka till och ha en fortsatt fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Sara 2016-09-20

Tack men det har jag redan gjort och de vill inte hjälpa mig. Var därför jag hoppades ni skulle ha något svar, vet inte vart annars jag ska vända mig.

Skriv kommentar: