Juristutbildningen och Ekonomiprogrammet

Hej!

Jag har precis tagit studenten den 11 juni 2016 då jag studerade opå samhällsprogrammet med inriktning SASAM. Jag kom ut med fullständiga betyg och undrar om man kommer in på juristprogrammet med 18.07 poäng. Ifall man inte gör det, kan jag höja mina betyg på något sätt på komvux så länge och hur går det till? Sedan undrar jag också att om jag studerar matte 3b på komvux och söker till Ekonomiprogrammet senare mot hösten, hur många meritpoäng måste man ha för att komma in? Tacksam för svar. 

F 2016-09-20 12:59

Kommentarer:


MikaelaAare 2016-09-20

Hej!

Grattis till studenten!

Betygssnittet för Juristprogrammet till hösten 2016 låg på ungefär 20-21. Här kan du söka fram statistik för olika högskole/universitetsprogram: http://statistik.uhr.se/

Beroende på vilket typ av ekonomprogram kan betygssnittet skifta väldigt mycket( finns ju allt från Civilekonomprogrammet till Mäklarekonomprogrammet). Mitt tips är där att du söker på länken ovan för att se tidigare antagningsomgångars betygssnitt.

Om du skriver Högskoleprovet är du med och konkurrerar om platser även i den kvoten utöver betygen vilket kan öka chanserna att komma in.

Genom komvux finns något som heter särskild prövning, du kan läsa mer här:http://www.studentum.se/komvux/#fraga7

Lycka till och ha en fortsatt fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: