Läsa kriminilogi

Hej!

jag heter Anna westergren, är 25 år gammal och bor i Skellefteå. Jag är intresserad av att läsa kriminologi men eftersom det hittills har varit ett intresse där jag utbildat mig själv i området så skulle jag vilja börja med att läsa en kurs som sedan kanske leder till att läsa kandidatprogrammet.

Min fråga är hur jag bäst går tillväga? Var ska jag börja och vad behövs behörighetsmässigt? Distans vore att föredra men eftersom det även finns vid Umeå universitet så är det även möjligt att pendla. Har studerat utomlands förut så även det skulle vara ett alternativ för mig.

Tack på förhand.

Anna 

Anna westergren 2016-10-03 11:56

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-10-16

Hej Anna!

Ledsen att svaret har dröjt.

Nu till vårterminen 2017 hittade jag följande:

Den kurs i Kriminologi B som jag har hittat vid Umeå Universitet kräver ju att man har läst Kriminologi I, 15 hp och Kriminologi II, 15 hp eller motsvarande för att söka.

https://www.umu.se/utbildning/kurser/kriminologi-b/

Dessa hittade jag som distanskurser för våren:

https://www.antagning.se/se/search?period=VT_2017&freeText=Kriminologi&distance=on&courseProgram=courses&graduateLevel=on&semesterPart=0

De har lite olika behörighetskrav som finns med som info för respektive alternativ. Du söker via www.antagning.se och sista dag att söka för vårterminen 2017 är imorgon, 17 oktober.

Jag har inte kunnat hitta en kurs i kriminologi som ges utomlands nu i vår.

Hoppas du hittar något som passar, lycka till och ha en fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

 

Skriv kommentar: