Universitetsstudier naturvetenskap

Hej. Jag har många funderingar kring universitet och olika program. Jag läser naturvetenskap år 3 nu på gymnasiet. I framtiden drömmer jag om att jobba på FN med olika miljöfrågor och hållbar utveckling. Hur ska jag göra och vad ska jag läsa för att kunna nå långt inom naturvetenskapen? Jag är intresserad av miljöfrågor, hälsa, biologi, kemi osv. Vilket program kan man läsa då? Har bl.a. Kollat på miljövetenskap, geovetenskap, miljö ingenjör. Men vilket program är bäst av dem? Vad kan man jobba som då? Vad innebär det att vara miljövetare och ungefär hur mycket tjänar man? 

Jag skulle också vara intresserad av att tex ha ett eget företag och producera hudvårdsprodukter, kosttillskott osv som är ekologiska och veganska (för är intresserad av miljö och hälsa). Vilket program kan man läsa då för att vara redo för sådant? Är det också något naturprogram? 

Med vänlig hälsning 

Linnéa 2016-10-16 22:20

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-11-16

Hej Linnéa!

Ledsen att svaret har dröjt.

Kanske har du fått info på annat håll, här kommer iallafall mitt svar.

Mitt tips är att du bokar ett studievägledningssamtal antingen på SYV på ditt gymnasium eller vid en högskola/ett universitet som har program som intresserar dig. Då kan ni i lugn och ro gå igenom de olika programmen, vad de leder till och hur de värderas.

Du kan även läsa mer här om naturområdet: http://naturvetarna.se/jobb_karriar/arbetsmarknad/

Lycka till och ha en fortsatt fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: